IPJ Ilfov desfășoară proiectul ”Stop violenței fizice și psihice în mediul școlar preuniversitar”

Proiectul  ”Stop violenței fizice și psihice în mediul școlar preuniversitar” reprezintă o prioritate pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară Ilfov și se va desfășura în perioada februarie-iunie 2022, în mai multe unități de învățământ,din județul Ilfov.

În contextul derulării acestui proiect, în perioada 21 – 24 februarie a.c., polițiștii din Ilfov au desfășurat activități care au avut ca scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a fenomenului bullying.

La 21 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Ilfov, polițiști de ordine publică din Măgurele și reprezentanți ai Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov, împreună cu invitatul special Cătălin Moroșanu, i-au vizitat pe elevii claselor a VII-a și a VIII-a din cadrul Liceului „Horia Hulubei” din Măgurele și au discutat cu aceștia pe tema prevenirii și combaterii fenomenului bullying.

La 24 februarie a.c., polițiștii Biroului Singuranță Școlară Ilfov și polițiști din Otopeni, împreună cu invitatul special Dani Oțil, au fost prezenți la Liceul „Ioan Petruș” din Otopeni, unde s-au întâlnit cu elevi din clasele a VIII-a și mai multe cadre didactice. Și de această dată, au fost purtate discuții cu elevii privind bullying-ul și consecințele acestui fenomen.

În acest context, polițiștii le-au recomandat elevilor ca în situațiile de bullying, fie că sunt victime, martori sau agresori, să anunțe cazul și să discute cu persoane de încredere (profesor, diriginte, părinte).

Activitățile s-au defașurat în serii, la ambele unități de învățământ, grupul țintă fiind reprezentat în total de 124 de elevi și 15 cadre didactice, care au manifestat interes pentru aceste subiecte și au participat la discutii libere.

Pe lângă sfaturile și recomandările primite de la polițiști și invitati, elevii au formulat întrebări la care au primit răspuns, iar cei doi invitați le-au împărtășit acestora din experiența lor.

Potrivit IPJ Ilfov, la finalul dezbaterilor elevii și-au exprimat dorința de a mai participa la acțiunile polițiștilor ilfoveni și au precizat că, doar în formulă completă ”polițist-elev-profesor-părinte” poate fi prevenit și combătut fenomenul de bullying în școli.

https://viitorulilfovean.ro/ipj-ilfov-desfasoara-proiectul-stop-violentei-fizice-si-psihice-in-mediul-scolar-preuniversitar/

Go to Top